Mobil: 0736- 67 98 63

  • Hem
  • Varumärken
  • WoodWick

WoodWick

WoodWick erbjuder en exklusiv generation doftprodukter av högsta kvalitet.Produkterna tillverkas av Virginia Candles, en av de största och mest framgångsrika ljustillverkarna i USA.

Ljusen är av mycket hög kvalitet och stöpta i snygga, designade glasbehållare. Innehåller naturligt premium vax med bas av sojabönor.De naturnära dofterna kommer från eteriska oljor som ger en fräsch och behaglig doft.

Ljusen har en helt unik och patenterad träveke som gör att ljusen brinner med en något större låga än traditionella ljusoch dessutom sprakar som en öppen eld när det brinner!

Woodwick har också bland de längsta brinntiderna på marknaden,vilket kommer att ge dig många härliga stunder att njuta av dit nya WoodWick ljus.

Om Wood Wick Ljusen

WoodWick är ett exklusivt amerikanskt ljus, stöpta i designade glasbehållare med trädlock som går att återanvända. Förutom att WoodWick ljusen har en brinntid som ger dig långa stunder att njuta av, har det även ett knastrande ljud! Precis som om du hade tänt en liten brasa i rummet.

Ljuset har en unik veke tillverkad av trä som gör att ljuset brinner med en bredare låga än traditionella ljus.Istället för att använda sig av stearin eller paraffin används naturligt premium vax med bas av sojabönor, de naturnära dofterna kommer från eteriska oljor som ger den fräscha och behagliga doften. När man doftar på WoodWick ljuset rött äpple, slut ögonen och känn doften av nyplockade äpplen...

Tips för bästa brinnegenskaper:

Ställ ljuset på ett plant underlag. Låt ljuset brinna tillräckligt länge så att vaxet smälter hela vägen ut till kanten på glasbehållaren (ca. 2-4 tim) vid varje användning. Då undviker du att ljusmassan fastnar på insidan av glaset och ljuset kommer att brinna optimalt vid nästa användning.

För att minimera risken att ljuset skall sota och att ljuset skall brunna med ojämn låga - släck ljuset och jämna till veken med fingrarna genom att försiktigt bryta bort den utbrända delen av veken. Därefter kan ljuset åter tändas. 

När ljuset har brunnit slut kan glasbehållaren diskas ur noggrant och återanvändas eller återvinnas i glasåtervinningen för ofärgat glas.

Tänk På ! 

Tänk på att ljus i badrum utsätts för olika kemikalier i luften (såsom smink, hårspray, hudvårdsprodukter etc.) som sugs in i det feta vaxet. Detta kan påverka ljusets brinnförmåga.

Tänk på om du placerar ljuset i en lykta, se till att ljuset är dimensionerat för lyktans storlek. Om ljuset är för stort, kommer ljusmassan att mjukna snabbare p.g.a. den höga värmen och därmed förkorta ljusets angivna brinntid. Ljuset kan även börja rinna.

Tänk på om ljusen placeras i grupp, måste avståndet mellan ljusens placering vara minst 10cm. Detta är för att värmen från den ena ljuset, annars kan påverka det andra ljuset till att smälta och / eller rinna.